“Модель шашличника”: Алекс Купер про новий ресторан в Одесі та зміну бізнес-моделі

Одеський ресторатор, співвласник Kyiv Food Market Алекс Купер розповів про свої помилки у підході до ресторанного бізнесу та про новий заклад в Одесі.

Це відбулося під час конференції "Реве та стогне ресторатор" для українських гастробізнесів, пише NV Бізнес.

За словами Купера, ще до війни він усвідомлював помилки, але зараз це стало системним процесом. Щопівроку Купер збирає команду й оголошує, що "робив усе неправильно", після чого починає зміни.

З самого початку я будував маркетингову компанію. І я навчився заробляти на піар-продукті. Це проєкти Молодість, які мене "годували" до війни й були основою мого бізнесу. Потім я зрозумів, що треба робити масові проєкти, і зробив два Фудмаркети: один Kyiv Food Market, один Odesa Food Market. Тоді існували плани на кшталт "зробити ще десять Молодостей, випустити пиво Темне минуле, Світле майбутнє і Мутне теперішнє, продати це все "Сільпо" і бути дуже багатою людиною. Але сталася війна, і всі плани пішли по зрозумілому курсу. Тоді ж ми почали робити продуктову компанію, — сказав він.