Київський шоурум та ресторан увійшли до лонглиста дизайнерської премії Dezeen Awards 2025

Інтерʼєри ресторану Strichka від AIIX Studio та шоуруму Storage & Domaine 17 від Temp Project у Києві потрапили до лонглиста цьогорічної премії Dezeen Awards.

Онлайн-журнал Dezeen опублікував список зі 189 проєктів, що претендують на звання переможців у 13 різних категоріях, розроблені студіями з 48 різних країн.

Storage X Domaine 17 Showroom, Temp Project

Storage & Domaine 17 – це спільний шоурум вуличного одягу в центрі Києва, який об'єднує два незалежні бренди в дизайнерському наративі, сформованому постапокаліптичним урбанізмом. Проєкт відібрали у категорії Retail interior (small).

Архітекторка Анастасія Темпинська перетворила три зали будівлі початку 20-го століття на сирий, захопливий простір, що нагадує атмосферу покинутих промислових зон, захоплених природою.

restoran 1 | 1
restoran 2 | 2

Збережена цегла, відкриті балки та литий бетон взаємодіють зі сталевими дверима сховища, дзеркалами та цифровим хаосом.

Результатом є місце, де стикаються міська суворість, візуальне оповідання та культурна пам'ять – антиутопічний фон для моди, мистецтва та ідентичності.

Strichka, AIIX Studio

Концепція Strichka починається з її кухні – сучасних українських страв, натхненних історією та приготованих з місцевих інгредієнтів. Інтерʼєр відібрали в категорії Restaurant interior. 

Кожна тарілка розповідає історію, поєднуючи спадщину з сучасним штрихом, – зазначили в студії AIIX.

Ці ідеї відображені в інтер'єрі, в якому традиції переосмислені через сучасний дизайн, розкриваючи глибину української культури.

restoran 4 | 3
restoran 6 | 4

Декоративну плитку та керамічні тарілки з унікальними відбитками лугових квітів виготовили вручну ексклюзивно для Strichka місцеві майстри.

Читайте також: UCSC MRKTNG AWARDS: СМО ТРЦ Hollywood Тетяна Божок-Зіненко про першу професійну маркетинг-премію

Ці вироби символізують зв'язок між культурою та природою, надаючи простору неповторного характеру. Strichka втілює шари української культури, поєднуючи природу, майстерність та традиції у свіжий, сучасний досвід.