Ресторан української кухні в Чикаго потрапив до Michelin Guide

Ресторан української кухні Anelya у Чикаго (штат Іллінойс, США) увійшов до гастрономічного путівника Michelin Guide.

У виданні Michelin зазначається, що Anelya має свої видатні страви, такі як зелений борщ з кропом, голубці, башта із закусок з невеличкими порціями соняшникового хумусу, і все це в чарівній атмосфері.

У закладі можна скуштувати традиційні та сучасні авторські українські страви: зелений борщ із кропивою та кропом, вареники з лохиною й беконом, полтавські галушки, банош, локшина, голубці, гречана каша з мигдалем і шоколадним маслом. Також є пампушки, холодець, оселедець, мариновані гриби, баклажанові рулетики та соняшниковий хумус.

restoran | 1
restoran 1 | 2

На десерт — крем-брюле з ряжанки, київський торт та наполеон з кремом на основі чорного чаю. У барі — хріновуха, буряковий квас, балканські вина та крафтові коктейлі, серед яких авторський напій The Muse, що містить буряковий квас.

restoran 3 | 3
restoran 2 | 4

Засновнико ресторану Anelya є шеф-кухар Джонні Кларк, що має українське коріння. У 2023 році він вперше відвідав Харків, де народилася його бабуся. Саме ця подорож стала поштовхом для відкриття ресторану, що поєднує традиційні рецепти з сучасними кулінарними техніками.

У команді Anelya кажуть, що українська кухня, довгий час затьмарена одноманітністю радянського періоду, нині переживає справжній "кулінарний ренесанс". Саме цей підхід дозволив ресторану привернути увагу міжнародних критиків і потрапити до Michelin Guide, який вважається одним із головних світових орієнтирів у сфері гастрономії.

Читайте також: Український ресторан “Татар Бунар” у Лондоні потрапив до ТОП-5 від Bloomberg

*Довідка. Michelin Guide –  найбільш відомий і впливовий із сучасних ресторанних рейтингів. Заснований у 1900 році. Гід присуджує зірки Michelin, які свідчать про високий рівень ресторану.

HoReCa-Україна