Алекс Купер відкрив заклад у форматі траторії “Качо е Пепе” у Києві (фото)

Ресторатор Алекс Купер, що є власником закладів Kyiv Food Market, “Молодість”, Shalom та “Селям”, запустив свій перший проєкт з італійською кухнею “Качо е Пепе” у Києві.

Новий заклад відкрився за адресою: вулиця Велика Васильківська, 29, пише “Віледж”.

Раніше на цій локації працювало азійське бістро Tachinomi Алекса Купера, яке він закрив у квітні 2025-го. 

Ми не могли знайти гарного шефа і не хотіли працювати з поганими продуктами. Також я зрозумів, що азійська їжа мені не цікава й у мене немає експертної позиції щодо неї. Перспективи розвитку Tachinomi як продукту вже не було – гості були, але основи для покращення я не знайшов, – розповів Купер.

kuper 4 | 1

Концепція закладу

Формат закладу “Качо е Пепе” – траторія, тобто сімейний заклад із затишною атмосферою та доступними цінами.

Я вважаю, що ми доросли до цієї філософії – робити просту зрозумілу їжу без вау-ефекту. Смачну, стабільну та комфортну, – коментує Купер.

У команди не буде форми, а обслуговування хочуть зробити у форматі “європейського сервісу, де всі на рівних”.

kuper 3 | 2

По суті, ми відкриваємо кафе. Не ресторан, не шефське бістро, не необістро – а шефське італійське кафе. Всі забули про цей формат: хтось пішов у суперкласику і вона стала преміальною, хтось перейшов на дешевий продукт з втратою якості. Ми намагаємось не йти на компроміс, а готувати базові страви з продуктів гарної якості, – каже ресторатор.

Під час роботи над концепцією команда траторії їздила в Італію та пройшла навчання у італійської шефині Сари Чіколіні.

kuper 1 | 3
kuper 2 | 4

Траторія має два поверхи та літню терасу, загалом – 150 посадкових місць. Стіну закладу прикрашають кілька десятків білих тарілок, які є браком керамічного бренду Sholomitska.

Читайте також: На 99% – несправжній”. Алекс Купер про ресторанний бізнес в Україні, настрої відвідувачів та інше

За словами шеф-кухаря закладу Олега Зуева, для меню хочуть взяти 10–15 позицій, які зроблять канонічними. Також планують готувати вісім видів пасти і додати кілька піцет, проте класичної неаполітанської піци не буде.