Бессарабський ринок у Києві знову запрацював після реновації (відео)

У Києві відкрився оновлений Бессарабський ринок. Головний принцип проєкту “Бессарабка. Ринок їжі" — жодного дублювання форматів і меню.

Оновлений об'єкт відкрили у тестовому режимі 10 грудня, повідомляє БЖ.

Суть та цільове призначення Бессарабського ринку не змінювали. Торговці, які десятиріччями тут працювали, повертаються на свої місця та продовжують роботу в оновлених торгових рядах, розповідала керівниця проєкту Наталія Джулай.

Команда реалізувала низку інклюзивних рішень, яких на Бессарабському ринку не було: облаштовано інклюзивний санвузол із комфортною зоною для сповивання дітей; закупили адаптивний посуд; усі елементи й мобільні конструкції розташовані так, щоб створювати перешкод для пересування; поступово планують встановити реверсні двері на трьох входах.

На ринку запрацювали "Міністерство десертів", Himalaya, "Буффаліно", Burger Farm, "Глек", "Мацоні", Big Mama, "Жаровня", "Татарка", Sushi Icons, Gyros, Gelarty, "Витач", а також кав’ярня Cherry coffee та бар.

Проте ще залишаються два-три вільні місця, оскільки перемовини з потенційними учасниками тривають, розповідала Наталія Джулай.

Читайте також: Оновлений Kyiv Food Market оголосив дату відкриття – деталі

Орієнтовний обсяг інвестицій у модернізацію становить близько 150 млн грн (приблизно 3,5 млн доларів за курсом на момент розрахунків). За словами керуючої проєктом, більше половини цієї суми було залучено у вигляді кредиту, решта — власні кошти учасників проєкту.