Ресторани “відштовхнулися від дна”: які заклади відкриватимуться в Україні найближчим часом

Українська ресторанна експертка, засновниця компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова розповіла, що ресторанний бізнес в Україні по суті досяг свого дна - всі, хто вже міг закритись, закрився.

Натомість, гарна новина полягає в тому, що заклади почали зростати “з дна”, зазначила вона у колонці для Ліга Бізнес.

Чимало підприємців на низькому старті, або вже стартували, в очікуванні швидшого закінчення війни. Ну і весна має свій вплив, зиму пережили, клас!, - пояснила вона.

Що буде відкриватися?

За словами Насонової, найближчим часом з’являтимуться кафе-бістро невеликої площі, до 300 кв.м. У асортименті легкі страви, сніданки весь день, кава та солодощі. Для тих, хто не їсть багато за раз, для сучасних містян, переважно дівчат.

Також відкриватимуть пекарні та хлібні, адже їсти хліб раптом стало модним. Не спадав попит і на азійську кухню, зокрема японську, китайську, в'єтнамську.

Комфорт-фуд у різних його проявах, від їдалень до кулінарій та продажу готових наборів. Це їжа на кожен день, яка ніколи і не переставала бути актуальною. Флагмани цього руху - українська та італійська кухні.

Великі рекреаційно-готельні комплекси з ресторанами, басейнами та інвестиційними пропозиціями готельної нерухомості. Великий попит на заміський відпочинок зріс ще під час ковіду. А зараз росту сегменту сприяє потреба відпочивати десь у межах країни: в горах, біля річок, озер та просто в лісі. Але не під кущами з наметами, а з комфортом та дорого, - каже Ольга Насонова.

Актуальними будуть різноманітні колаборації, експерименти з присутністю нових страв у звичних меню.

Відкриватимуться і бари, передусім пивні та коктейльні, їхній зірковий час настане в першу ж ніч після скасування комендантської години.

Відкриватимуться заклади типу "дешево та сердито". Тобто з невисокими цінами, але з більш-менш нормальним продуктом. Кухня – неважлива, задешево все з'їдять, - каже експертка.

Читайте також: У столичному ТРЦ Retroville відкрилася “Пузата Хата” з панорамною терасою (фото)

Ольга Насонова підкреслила, що платоспроможних гостей на всіх не вистачає.